Barion Pixel

Weboldalunk Cookie-kat (Sütiket) használ!

Mint minden webáruház, a Pö-Ba Gazda Shop is sütiket használ az alapvető működéshez. ( Tartalmak, hirdetések személyre szabásához, forgalom elemzéséhez.) A böngészés folytatásával Ön hozzájárul ezek használatához és elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.

Kategóriák / Termékek

INDULHAT A BOGRÁCSOZÁS

INDULHAT A BOGRÁCSOZÁS
Fenséges bográcsgulyás és halászlé

bogrács egy fémből készült szabadtűzi főzőedény. Jellegzetes alakja és átlós fogantyúja különbözteti meg a hasonló edényektől. Elterjedése a nomád lovas kultúrákhoz vezethető vissza, őse a cserép üst, a honfoglaló magyarokkal került a Kárpát-medencébe. Bogrács szavunk az oszmán-török eredetű bakraç – rézüst szóból ered

Főzés bográcsban

A bográcsban ugyanazok az egytálételek elkészíthetőek, mint egy konyhai tűzhelyen, azonban a bográcsban készült ételek íze sokkal gazdagabb, ízesebb, mivel azokba belefő a füst és a tüzelés által felszabaduló "aromák" nagy része. Ha keményfát használnak a bográcsban készült étel elkészítéséhez, akkor az étel a használt tűzifa fajtájától függő, jellegzetes füstös ízt kap. Legtöbben az akácfát javasolják tűzifának, a bográcsos étel elkészítéséhez.

A bográcsos ételek készítéséhez olyan közösségi tevékenységek (bográcstársaság) kapcsolódhatnak (favágás, alapanyagok összekészítése), amelyben az egész család, vagy a baráti kör is részt vehet.

ALAPVETŐ BOGRÁCSFAJTÁK:

Gulyásbogrács: klasszikus bográcsforma, kb. 5-30 literes méretű edény

Halfőző bogrács: az alsó része szélesebb, mint a szája

Válaszd ki a megfelelő bográcsot, valamint a hozzá tartozó kiegészítőket:

-bográcsállványok, fedők, merőkanalak

JÁTSZ VELÜNK HA VAN KEDVED

Küld el nekünk a pobagazda@gmail.com email-címünkre a kedvenc jól bevált bográcsreceptedet, amit kitehetünk az oldalunkra is, mi pedig megajándékozunk egy 20% kedvezmény kuponnal, amit beválthatsz a shop-ban.